NEW YORK, NEW YORK

Hei, endelig skal eg skrive et innlegg og dele litt bilde fra kvardagen her i New York. No er det berre 5 veke igjen av mitt andre semester og tida har gått så ufattelig fort at. Det er fortsatt uvirkelig at eg bor her, og eg våkna kvar einaste dag med et smil om munnen og gleda meg til å komme meg ut døra og oppleve meir av det byen har å by på. Sjølv om kvardagane så og sei har blitt rutine med skule, trening og lange kvelda på biblioteket, er det alltid masse som skjer så enn kan vere med på. Eg har hatt skule Mandag - Torsdag begge semestera og starta ikkje før klokka 11. I tillegg har eg langhelg kvar veke, så trur ikkje det kunne blitt mykje bedre. Berkeley College er lokalisert på 5 avenue og 42 gate som er fem minutt fra Time Square, så virkelig i hjerte av Manhattan. Alltid like kjekt å komme opp fra subwayen på morningen og sjå det yrande folkelivet som er der. Skulen generelt er veldig flink og følge opp å dei har ei eiga avdeling for oss internasjonale studentar, International Divisjon. Dei hjelpe oss med skjema som må fyllast ut, sette opp timeplanen og invitera oss med på ulike events og show rundt om i byen til en billig pris. Veldig hyggelige folk. Det eg lika best med skulen er at den er så fleirkulturell. Eg har blitt kjent med så mange fine folk og lært ekstremt mykje om ulike kulturar. Eg merka sjølv kor mykje meir open eg er ovenfor folk med ulik farge, etnisitet og religion no, i forhold til då eg flytta hit. Eg har lært å akseptera både meg sjølv og andre på en heilt anna måte, nåke som er heilt fantastisk.  

 
 
Eg har bodd i Long Island City sia eg flytta hit, og virkelig elska område. Her er alt enn trenge av butikkar, kafeer og restaurantar, og eg har treningsenteret tre minutt unna leiligheta. I tillegg tar det meg berre 17 minutt med subwayen til skulen. Eg har endelig fått en ny roomie etter litt styr med ho eg bodde med før, og vi kjem så godt overens. Så no bor eg med to finska, som begge jobba for den finske ambassaden her i New York.  
 
 
Sjømannskirka her i New York har også vert en plass det har vert deilig å reist til. Dei er veldig flinke til å inkludere oss studentane og vi har egne "Ung i New York" kvelda med quiz og god norsk mat som graut, kjøttkake osv. Eg har jobba litt frivillig der blant anna rundt juletider, då vi arrangerte julemarknad. Veldig hyggelige dei som jobba der, og dei kom til og med på skulen vår med vafler en dag. Det var også der eg blei invitert med til Washington DC, i regi av ANSA. 
 
 
Ellers har eg vert så heldig å fått to par med New York foreldre på den lille perioden eg har bodd her. Då Anders var her i November var vi å feira Thanksgiving med nåken slektningar av dei. Vi holdt kontakten etter det, og eg har besøkt dei et par ganga og fått veldig god kontakt med dei to ungane dei har. No i Februar var eg i Pennsylvania på skiferie med dei. Dei hadde leigd eit stort hus rett ved Camelback Mountain ilag med nokon venna, så vi var 25 personar der heile helga. Utrulig kjekt å endelig få stå på ski igjen, og ellers koste vi oss med spel, god mat og drikke. Nummer to er familien til mi beste venninne her, Angie. Det var faktisk heilt random at vi blei kjent. Eg og ei anna venninne var å utforska Upper East og gikk tilfeldigvis inn på en exclusive godteributikk. Ho kom og gav oss smaksprøve og det viste seg at ho gikk på Berkeley College ho og. Så vi møttes, å etter det har vi berre blitt utrulig gode venna. Ho bor på Central Park South, i ei av luksus bygningane heilt inn til parken. Eg fekk heilt sjokk første gang eg besøkte ho der. Eg har vert på middag og sove der et par ganga og mora passa alltid på at eg er frisk og har det bra. Før jul hadde vi en veldig fin julekveld der vi pynta juletre og åt god mat. Veldig koselig familie.

BNM0qPqg-uL

BPNvHSMgYkH

BOICheJAY72

 

Sist men ikkje minst så er det et ekstremt bra uteliv her. Eg som flytta hit å trudde eg ikkje kunne drikke før eg vart 21, tok kraftig feil. Her går vi ut å får tre retters middag med vin, før vi blir satt i en taxi/limo å kjørt til nattklubben der vodkaen og alt du kan tenkte deg står klart på VIP området. Det er et heilt sjukt opplegg men utrulig kult, å en sei ikkje nei til gratis mat og drikke når en er student i New York. I starten var eg veldig skeptisk på promotørane, men enn lære fort å kjenne dei og finne sine favoritt klubba. Og ja, dei sende deg melding kvar einaste dag om du vil bli med ut. Sjølv om alle heime trur feste er det einaste eg gjer, så er eg faktisk ikkje ute så mykje som mange andre her, og helde det til helgene med mindre det er nåke spesielt som skjer. Uansett, utelivet her er nåke som bare må opplevast. Å feire bursdagen min her va vilt!!! Eg fikk skilt, dessertar, champagne og ja... virkelig sjukt.. I tillegg var Celine her og vi tok helicopter tur over New York City, og var turista i nokon daga. Deilig med ett lite avbrekk frå kvardagane.BQTI6V7jzkg

 
 
 

 

Ditta vart et langt innlegg, men trur eg har fått oppsummert en del vertfall. Har det heilt fantastisk her, og er så glad for at eg fulgte drømmen min å flytta hit. Skal prøve å oppdatere litt oftare, kjekt å ha å sjå tilbake på seinare. Klem Jenny 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jenny Tomasgard

Jenny Tomasgard

20, Hornindal

Velkommen! Oppretta bloggen i 2012 då eg reiste på språkreise til London og brukte den også sommaren 2015 då eg var i USA. No bor eg i New York og tenkte å skrive litt av og til så en kan sjå tilbake og mimre på alle dei gode minna seinare. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

hits